Wat is osteopathie?


Als osteopaat bekijken we het menselijk lichaam als eenheid. We ondersteunen de gezondheid en stimuleren het natuurlijk zelfherstellend vermogen. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar ondersteunen en in balans zijn.

De osteopaat gaat op zoek naar de bewegingsbeperkingen in het lichaam van onder meer het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren en kapsels), het verteringssysteem, het circulatoir systeem, het ademhalingssysteem, het hormonaal systeem, het zenuwstelsel, de schedel, de hersenvliezen en de fasciën (het bindweefsel rondom de organen).

Door een val, ongeluk, ziekte, operatie, stress of verkeerde voeding en/of lifestyle gewoonten kan het evenwicht verstoord raken. Als osteopaat kunnen we de bewegingsverliezen in het lichaam behandelen en ondersteunen.

 

Schouderklachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door spanningen van het bindweefsel rondom de lever. Een osteopaat is getraind om alle weefsels van het lichaam te testen op beweeglijkheid en waar nodig deze beweeglijkheid te optimaliseren zodat het lichaam weer als geheel, ongehinderd en pijnvrij kan functioneren.

De osteopaat is in staat om te herkennen welke weefsels van het lichaam minder beweeglijk zijn geworden. Bij een behandeling richt de osteopaat zich op die delen die klachten in het lichaam veroorzaken. Het kan zijn dat de osteopaat op een andere plaats behandelt dan de plek waar de klacht zich bevindt.

 

Baby’s en jonge kinderen reageren over het algemeen zeer goed op osteopathie. Een baby kan als gevolg van een lange of juist erg snelle bevalling klachten ontwikkelingen zoals deze bij huilbaby’s voorkomen. Bij Osteopathie Sluis bent u aan het goede adres om de gezondheid van uw baby of kindje te ondersteunen waar nodig.